labrador ARES

ARES

Wiek: 1 rok

Adopcje

Labrador jest jedną z najpopularniejszych ras psów na świecie. Niestety, nieznajomość specyfiki rasy i charakteru labradora prowadzi do tego, że właściciele postanawiają się ich pozbyć. W mediach pojawia się coraz więcej ogłoszeń dotyczących oddania labradora z różnych powodów, np.: alergia, urodzenie dziecka, wyjazd za granicę, zmiana miejsca zamieszkania, brak czasu itd…

Porzucone błąkają się przy drogach szukając samochodu, z którego zostały wyrzucone, zdarza się że są przywiązywane do drzewa w lesie, jeśli mają szczęście trafiają do schronisk.

Kto choć raz był w schronisku dla zwierząt, wie, z jak ciężkim sercem wychodzi się stamtąd. Te wszystkie błagalnie wpatrzone w człowieka oczy, te wystające przez kraty łapki usiłujące zaczepić, te pyszczki, na których maluje się nadzieja, że być może przyszli właśnie po mnie... Zbyt wiele jest takich zwierząt. Stanowczo zbyt wiele, również labradorów.

Wobec takiego ogromu psich tragedii postanowiliśmy działać. Właśnie po to powstał na tej stronie dział adopcje. Właśnie po to, by uśmiechniętych labradorowych pyszczków było jak najwięcej.

WAŻNE INFORMACJE:

• Ogłoszenia psów szukających nowych domów znajdziesz w zakładce Psy do adopcji
  • Zapoznaj się z tematem psa na naszym forum ( przekieruje Cię do niego link zamieszczony w jego ogłoszeniu ). Znajdziesz w nim szczegółowe informacje, które pozwolą podjąć decyzję o adopcji
    Jeśli jesteś zainteresowany adopcją zapoznaj się z Regulaminem adopcji i postępuj zgodnie z zawartymi w nim instrukcjami
  • Jeśli nie możesz adoptować psa a chciałbyś mimo to mu pomóc, możesz zostać jego Opiekunem wirtualnym lub wesprzeć działania Fundacji w inny sposób

DO POBRANIA:

1. Ankieta przedadopcyjna

2. Umowa adopcyjna

3. Schemat ogłoszenia (jeśli chcesz umieścić ogłoszenie psa na forum Fundacji)