Spike

Spike1

Lover Boy Herbu Sapały, po domowemu Spike to dziesięciolatek, który już po raz drugi zmuszony był szukać swojego miejsca na ziemi. Trudna sytuacja życiowa skłoniła dotychczasową rodzinę Kochasia do jego oddania. Szczęśliwie nie trafił do schroniska, tylko pod skrzydła Fundacji Prima, gdzie w domu tymczasowym mógł spokojnie oczekiwać na nowych kochających opiekunów.

Spike2

W miarę upływu czasu poznawaliśmy Spike, który okazał się książkowym przykładem labradora, energicznym, posłusznym, oddającym całego siebie człowiekowi.
Nie odstępował nas na krok, gdy tylko któreś z nas usiadło on zaraz kładł się obok, a głowę swą układał na naszych kolanach, stopach, byle tylko być blisko człowieka. No i nie mogło stać się inaczej, nasze serca zostały skradzione i nie było najmniejszych szans na ich odzyskanie ;) Tak właśnie nasza rodzina powiększyła się o jeszcze jednego czworonożnego domownika.

Spike3

Teraz nie wyobrażamy sobie życia bez ośmiu biszkoptowych łap, dwóch mokrych i zimnych nosów, choć nasz Bohater od czasu do czasu pokazuje małe, czerwone różki ;-)

Historię Spike ‘a vel Białasa, Siwulca znajdziecie na forum Fundacji TUTAJ.