Pies pod choinkę? Tylko pluszowy!

Fundacja Pomocy Labradorom PRIMA

Niektórzy uważają, że szczeniak przewiązany czerwoną tasiemką to najlepszy świąteczny prezent. Kupują psiaki gdzie popadnie, wybierając modne rasy, nie poznając charakteru psa, a co najważniejsze – nie pytając o zdanie przyszłych właścicieli. Czasem wszystko kończy się dobrze – ludzie zakochują się w psiaku od pierwszego wejrzenia i wiodą szczęśliwe, wspólne życie.

Najczęściej scenariusz jest inny – po kilku miesiącach ze szczeniaka wyrasta duży pies, który potrzebuje więcej ruchu, więcej jedzenia, więcej zainteresowania...Nadchodzą wakacje, a my mamy kulę u nogi...Psy wędrują na ulice, są wywożone do lasów, odprowadzane do schronisk. Uniknęłyby takiego losu, gdyby ktoś kilka miesięcy wcześniej POMYŚLAŁ.

Fundacja Pomocy Labradorom PRIMA przygotowała akcję "Pies pod choinkę? Tylko pluszowy!". Pragniemy uświadomić ludziom, że pies  jako świąteczny prezent, jest złym pomysłem. Chęć posiadania czworonoga powinna być przemyślaną decyzją, a nie impulsem. Należy sobie zdać sprawę, że kupując psa dzieciom owszem, sprawimy im radość, jednak po pewnym czasie przestanie on być dla nich czymś najważniejszym, zapragną posiadać inne rzeczy, a pupilem będą musieli zająć się dorośli.

Nie pozwólmy, aby słodkie szczeniaki, które znajdziemy pod choinką, w okresie wakacyjnym trafiły do schronisk, zostały wyrzucone na ulice. Pamiętajmy, że pies będzie towarzyszył nam przez całe życie, nie zniknie razem z ostatnimi igłami na świątecznej choince.

Pragniemy dotrzeć z naszym przesłaniem do jak najszerszej rzeszy odbiorców, będziemy wdzięczni za pomoc w nagłośnieniu akcji.

W sprawie szczegółowych informacji proszę o kontakt z

Joanna Nessel

@mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript." style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: Scada, tahoma, arial, helvetica, sans-serif; line-height: 14.3000001907349px; -webkit-font-smoothing: antialiased; text-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.027451) 1px 1px 1px; color: #dc9507; font-size: small; text-align: center; background-color: #eaeaea;">Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

DO POBRANIA:

1. Magazyn Niechcianych Prezentów - opowiadanie

2. Druga Szansa - opowiadanie

3. Magiczny Pies - opowiadanie

4. Scenariusz zajęcia zintegrowanego dzieci starsze przedszkole

5. Scenariusz zajęć dla dzieci 3,4 letnie

6. Banery oraz kody do wstawienia na forum i stronę (poniżej)

Baner akcji świątecznej "Pies pod choinkę?Tylko pluszowy!"

Adres banerka

Kod HTML

BBcode (do forum)

Baner do opowiadania "Magazyn niechcianych prezentów"